Viktor Gyökeres, 25, fortsätter att imponera.
Svensken gjorde hattrick mot Farense i cupen.

Viktor Gyökeres.

Det är ingen överdrift att påstå att Viktor Gyökeres har fått en flygande start på sin sejour i Sporting.

Sedan den svenske landslagsforwarden värvades i somras har han gjort åtta mål på elva matcher. Och formen verkar hålla i sig.

För nu har han putsat till sitt facit ytterligare.

När Sporting tog emot Farense i den portugisiska cupen på torsdagskvällen behövde Gyökeres nämligen bara 24 minuter på sig innan han satte 1-0 med ett kliniskt avslut. Fyra minuter senare utökade han ledningen på straff.

Och så i början andra halvlek fullbordade svensken sitt hattrick när han gjorde 4-1, efter att ha lurat bort sin försvarare och läckert borrat upp bollen i bortre krysset. Succén fulländad, med andra ord.

Annons

"Farense gav yta åt svensken, som avlossade en bomb som fick hela arenan att ställa sig upp och högt skrika: Viktooor Gyökereees!", skriver Sporting på X.

Elva mål på tolv matcher numera för 25-åringen, alltså. Men där stannar det. För kort efter kvällens tredje fullträff blev Gyökeres utbytt.

Sporting vann till slut matchen med 4-2 och är därmed vidare till nästa omgång i den portugisiska cupen.

Gyökeres har kontrakt med Sporting till 2028.

Publicerad 2023-11-02 kl 23:18