Sociaal tolk inzetten

Verloopt een gesprek met een anderstalige klant soms moeizaam? Haal de taalbarrière weg. Zet een sociaal tolk in.

Verloopt een gesprek met een anderstalige klant soms moeizaam? Haal de taalbarrière weg. Zet een sociaal tolk in. Een win-win voor iedereen. Je kan de klant beter betrekken. Je geeft de info correct en volledig mee waardoor je afspraak efficiënter verloopt. Hieronder vind je alle stappen om een sociaal tolk aan te vragen.

Opgelet, als burger kan je geen sociaal tolk aanvragen. Enkel een organisatie kan een sociaal tolk voor jou aanvragen.

Stappen om een sociaal tolk aan te vragen

1.

Check of je voldoet aan de voorwaarden

Je organisatie ligt in groot Gent en hoort bij één van deze sectoren: onderwijs, openbare dienstverlening, gezondheid, welzijn, werk, integratie en inburgering, asiel, sociale huisvesting. Een particulier kan geen tolk aanvragen.

2.

Sluit een overeenkomst af

Voldoe je aan al deze voorwaarden? Sluit dan een overeenkomst af met Amal. Vul het formulier in.

Formulier invullen
3.

Kies een type tolk voor je gesprek

Een tolk kan tolken ter plaatse, via videoverbinding of via telefoon. Maak je keuze op basis van de duur van je gesprek, het type van je gesprek en je omgeving.

4.

Vraag een sociaal tolk aan

Als je de overeenkomst hebt ondertekend, krijg je een login. Met deze login vraag je een sociaal tolk aan via het online portaal.

Sociaal tolk aanvragen

Subsidie tolken en vertalen

De Stad Gent voorziet jaarlijks subsidies voor de inzet van sociaal tolken en vertalen in Gentse stadsdiensten en organisaties. Komt jouw organisatie in aanmerking? In het reglement vind je alle voorwaarden terug.

Vraag de subsidies aan via het online formulier.

Veelgestelde vragen

Zie je geen antwoord op je vraag? Contacteer de tolkendienst van Amal via mail tolkaanvragen@amal.gent of telefoon 09 235 29 63.

tolkaanvragen@amal.gent